HinnastoEsittelyt
YritysYhteystiedot

Tarjouskauppa

Nyt voit myydä asuntosi myös tarjouskaupalla!

 

 Näin tarjouskauppa toimii:

 

1. Toimeksiantosopimusta tehtäessä arvioimme asunnon todennäköisen toteutuvan kauppahinnan ja sovimme tavoiteltavan kauppahinnan. Tämän jälkeen asetamme yhdessä lähtöhinnan, joka näkyy asuntoa markkinoitaessa. Ostajat tekevät tarjouksia vain lähtöhinnasta ylöspäin.

 

2. Kaikki kiinnostuneet ostajaehdokkaat voivat ilmoittautua kyseisen myynnaissä olevan tarjouskohde -asunnon seuraajaksi. Tällöin heille lähetetään tieto sähköpostiin aina, kun kyseisestä asunnosta on tehty uusi tarjous. Asiakas voi halutessaan seurata samanaikaisesti useampaa tarjouskaupalla myytävää kohdetta.

 

3. Kun kiinnostunut ostaja haluaa tehdä asunnosta tarjouksen, tehdään se aina välittäjämme johdolla kirjallisesti ja lähtöhinnasta ylöspäin. Tarjoukset ovat aina voimassa vähintään 48 tuntia. Näin muut kiinnostuneet ostajat ehtivät halutessaan tekemään omia tarjouksiaan. Mikäli ostaja haluaa lisätä tarjoukseensa ehdon, esim. lainansaantiin tai oman asunnon myyntiin liittyen, näkyy tästä merkintä tehdyn tarjouksen yhteydessä.

 

4. Välittäjämme esittelee tehdyn tarjouksen viipymättä myyjälle.

 

5. Kaikki ostajien tekemät tarjoukset ovat avoimesti nähtävillä kotisivuillamme. Aikaisemmin tarjouksen tehneet ostajat sekä kohteen seuraajat saavat tiedon aina, kun kohteeseen tulee uusi tarjous. Tällä avoimella tavalla asiakkaamme näkevät lähes reaaliajassa onko asunnosta tehty tarjouksia ja minkä suuruisia ne ovat.

 

6. Saadessaan tarjouksen myyjä voi joko a) hylätä sen tai b) hyväksyä, mutta vasta kun tarjous on ollut voimassa vähintään 44 tuntia.

 

7. Kun 44 tunnin määräaika tarjouksen tekemisestä on umpeutunut ja myyjä on päättänyt hyväksyä tarjouksen, asunnon myynti päättyy. Asunnon myyntiä seuranneet ja tarjouksia aikaisemmin tehneet muut ostajat saavat tiedon hyväksytystä tarjouksesta.

 

Myyjän edut

1. Enemmän ostajaehdokkaita

Alhainen lähtöhinta ja tarjousten julkisuus houkuttelevat useampia asiakkaita.

2. Enemmän tarjouksia

Avoimmuus poistaa epäluuloja. Useampi ostaja uskaltautuu jättämään tarjouksensa tai korottamaan vanhaa.

3. Oikea markkinahinta

Enää ei tarvitse arvuutella, olisiko asunnosta saanut sittenkin enemmän. Ja loppujen lopuksi myyjä päättää aina itse, myykö asunnon.

 

Ostajan edut

1. Kiinnostava kohde ei mene sivu suun

Yhtäkään asuntoa ei myydä huomaamatta. Aina vähintään 44 tuntia aikaa tutustua asuntoon ja tehdä oma tarjous.

 

2. Todenmukainen näkemys hintatasosta

Tarjouskauppakohteiden kaikki tarjoukset ovat avoimesti näkyvillä Pohjanmaan Kiinteistökauppa Oy:n verkkosivuilla osoitteessa www.kiinteistokauppa.info. Halukkaat saavat myös sähköpostiinsa automaattisen viestin uusista tarjouksista.

 

3. Oikea markkinahinta

Arvailu siitä, tuliko tarjottua liikaa vai liian vähän on tarpeetonta, koska ostaja tietää tarkalleen paljonko muut ovat tarjonneet.